به گزارش سینماپرس، چگونگی تشکیل اولین مجلس شورای ملی در قالب مستند ۵۰ دقیقه ای «عدل مظفر» به کارگردانی میلاد محمدی در شبکه مستند تولید شد.
میلاد محمدی کارگردان این مستند درباره موضوع «عدل مظفر» گفت: این مستند بازه زمانی بعد از امضای فرمان مشروطیت به دستور مظفرالدین شاه تا به توپ بستن مجلس توسط محمدعلی شاه را در فاصله یک سال و نیم روایت می کند.
این کارگردان درباره پژوهش این مستند بیان کرد: سابقه پژوهشی «عدل مظفر» خیلی قدیمی تر است و حدود دوسال تحقیق و پژوهش آن طول کشید و منابع زیاد و چندانی در دسترس نبود.
وی درباره منابعی که برای این پژوهش مطالعه کرده است، توضیح داد: ابتدا کتاب مشروح مذاکرات مجلس اول را که خیلی بزرگ و قطور بود، خواندم و اتفاقات بامزه ای در آن دیدم که برای بدیهی ترین مسائل بحث داشتند. به عنوان مثال، نمی دانستند چطور باید نوبت بگیرند، صحبت کنند و میان صحبت یکدیگر نپرند که نظم جلسه حفظ شود.
محمدی با بیان اینکه بین افراد مجلس اول کشمکش بسیاری وجود داشته که حالا برای ما جنبه طنز پیدا کرده است، افزود: پس از آن، مجلسی تشکیل می شود که یکی از مترقی ترین مجلس های ایران به شمار می رود و به معنی واقعی مجلس متکثری است یعنی از صنف کله پز تا محمدخان مصدق که دکترای حقوق از سوییس داشت، در آن حاضر بود.
این مستندساز اضافه کرد: چگونگی رسیدن به این نقطه که طیف های مختلف کنار هم می نشینند و تصمیم می گیرند صحبت های یکدیگر را بشنوند، برایم جذاب بود.
وی با اشاره به اینکه یکی از بخش های سنگین و ویژگی های کار مربوط به نقاشی های متحرک آن بود، خاطرنشان کرد: سعی کردیم بعضی صحنه ها و صداهای نماینده ها را با استفاده از تکنیک خاصی بازسازی کنیم و جنبه نمایشی پیدا کرد. بازسازی این صحبت ها برای کسانی که امروز زندگی می کنند، جذاب است.
محمدی درباره راوی این مستند نیز بیان کرد: راوی این مستند روانشاد حسین محب اهری است که صدایشان طنز خاصی داشت و به «عدل مظفر» کمک کرد. ما ابتدا نریشن این کار را ضبط و بعد به سراغ ساختمان انیمیشن رفتیم و به همین دلیل بعد از ضبط صداها تولید را شروع کردیم.
این مستندساز درباره فرآیند فیلمبرداری این مستند گفت: پاییز سال گذشته فیلمبرداری خود را در مجلس قدیم انجام دادیم و حدود هشت ماه طول کشید تا کار به پایان رسید.
عوامل مستند «عدل مظفر» عبارتند از نویسنده و کارگردان: میلاد محمدی، پژوهش: میلاد محمدی و فرزانه ابراهیم زاده، تصویربردار: حسن سیدی پریشان، صدابردار: مجید کافی، تدوین: زمزم شیخ، گرافیک متحرک: میلاد شاجانی، راوی: مرحوم حسین محب اهری، تهیه کننده: میلاد محمدی.
ارسال نظر